Nadačný fond Slovak Telekom pomohol vzdelávať seniorov

18.05.2011 Vranov nad Topľou

V poslednom májovom týždni pozýva Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou širokú verejnosť na záverečné aktivity projektu vzdelávania seniorov a sociálne znevýhodnených občanov, realizovaného vďaka podpore Nadačného fondu Slovak Telekom.
V stredu 25. 5. 2011 o 10, 00 hod. sa uskutoční v spolupráci so Súkromným etnografickým múzeom Humno v Košiciach a Mestom Vranov nad Topľou prednáška, tvorivá dielňa a výstava pod názvom ČARO ORNAMENTU.
V piatok 27. 5. 2011 o 10, 00 hod. pripravuje knižnica stretnutie s poslancom Európskeho parlamentu MUDr. Miroslavom Mikolášikom. Tematicky bude zamerané nielen na postavenie Slovenska v Európskej únii a prácu slovenských poslancov v EP, ale aj na aktuálny program EURÓPA 2020 a jeho vplyv na rozvoj slovenských regiónov a život ľudí v nich.
Súčasťou podujatia bude slávnostné vyhodnotenie celého projektu AKTIVITY VZDELÁVACIEHO A INFORMAČNÉHO CENTRA SENIOROV, ktorý knižnica realizovala v mesiacoch január až máj 2011. Zároveň budú ocenení aktívni seniori – absolventi cyklov počítačových stretnutí, fyzioterapeutických cvičení a tréningov pamäti. Na stretnutí bude verejnosť informovaná o ďalších plánovaných vzdelávacích aktivitách knižnice.
Všetky realizované podujatia sa uskutočnia v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou. Bližšie informácie získate na webovej stránke www.vthk.sk, alebo telefonicky na čísle 057/44 644 68.
 
Mária Perejdová
 

Vyberte región